Filmföreningen Flimmer startade 1954 som Norrköpings Film­­studio. Idag innefattar verksamheten Norrköping Film­festival Flimmer, Flimmer Utom­husbio i Norrköping och Flimmer Utomhusbioturné. 2001 bytte föreningen namn till Filmföreningen Flimmer och tog samma år över helhets­ansvaret för Norrköping Filmfestival. I 24 år har Norrköping Filmfestival varit ett filmiskt nav för hela Östergötland.

Vi hade nöjet att skapa en poster som förmedlar känslan av ”film” och samtidigt fångar essensen av Norrköping. För dem som inte är bekanta med staden är vattenfallet i Industrilandskapet en av de mest populära sevärdheterna. Under vintermånaderna lyser man upp vattenfallet med olika färger, och när vi såg det klara vita ljuset, associerade vi genast vattenfallet med en gigantisk bioduk.

Med den inspirerande bakgrunden valde vi att inkludera två ikoniska filmer där karaktärerna använder paraply, vilket passar perfekt med tanken att det regnar i vattenfallet. För att lägga till en extra touch smög vi in en lekfull röd ballong och formade ett hjärta av de upplysta fönstren i omgivande hus. På detta sätt försökte vi fånga den magiska känslan av film och samtidigt hylla Norrköping och dess unika attraktioner.